Matkat

Aix-les-Bains, Ranska

syyskuussa 2018

 

42425605_1727231664070389_6267063450501906432_n

Matkaohjelma

Wien, Itävalta

syyskuussa 2015

Picture1 Picture2 Picture4 Picture5 Picture7

Picture8

Venäjä, Petroskoi

kesäkuussa 2013

Osallistuimme Petroskoin Karjalaisiin laulujuhliin.

naiskuoro laulujuhlilla

087 2
Ennen esiintymistä viimeiset harjoitukset Kirovin aukion esiintymislavan takana
066 2
Yhteinen äänenavaus muiden suomalaisten kuorojen kanssa.

Latvia, Valmiera

toukokuussa 2011

Matkustimme Latviaan 27.5-30.5.2011 Valmieran Jumara-naiskuoron vieraaksi.

055
Forssan naiskuoro Valmieran kulttuuritalon konsertissa.

DSCF4069

jumara
Valmieran naiskuoro Jumara

Matkakertomus:

Kun Baltic Princess eräänä toukokuun iltana suuntasi keulansa kohti Tallinnaa, oli matkassa mukana Forssan Naiskuoro ja muutama kuoron fani. Gourmet-aterian ja laivalla nukutun yön jälkeen jatkui matka bussilla yhä etelään kohteena Latvia ja siellä Valmiera, lähes 30 000 asukkaan kaupunki maan pohjoisimmassa maakunnassa.
Työ ensin, huvi sitten. Eli heti ensimmäisenä iltana kuorolla oli esiintyminen, yhteiskonsertti paikallisen naiskuoro Jumaran kanssa. Konsertti pidettiin Valmieran lähikylän komeassa kulttuuritalossa, joka oli juuri peruskorjattu EU-rahoituksella.
Konsertin päätyttyä siirryttiin Jumara-kuoron kattaman iltapalan äärelle ja herkuttelun lomassa laulettiin, kuorot vuorotellen ja lopuksi yhdessä. Linja-autolle forssalaiset kulkivat laulavan kujan kautta ja emännät jäivät laulamaan ja vilkuttamaan auton kaartaessa kohti Valmieraa.

Valmiera on Latvian vanhimpia kaupunkeja ja sillä on huomattava asema Hansaliiton aikaan. Myös naapurikaupunki Cesis on kuulunut Hansaliittoon. Molempien kaupunkien historiassa kerrotaan Ruotsin sotajoukkojen huseeranneen seudulla 1600-luvulla. Nähtävästi jo silloin tienoolla ”vieraili” kantahämäläisiä eli Hakkapeliittoja.
Cesisissä vietettiin parhaillaan markkinoita. Keskiaikaisen linnanpihan tapahtumat, muinaiset lasten leikit, kotieläimet, vanhoilla soittimilla esitetty musiikki ja 1500-luvun asut toivat mieleen oman Hakkapeliittatapahtumamme. Linnan pihan ulkopuolella, pitkällä kävelykadulla oli markkinameno nykyaikaista, musiikkia myöten. Vanhoille korville se oli aivan liian desibelipitoista.
Vaikka tienvarsinäkymät metsineen ja soineen monesti muistuttivat suomalaista maisemaa, niin asumusten liepeillä nähtiin sellaista, mitä täällä ei näe. Jos isäntä oli pellolla traktoreineen, niin mukana saattoi hääriä parikymmenpäinen haikaraparvi. Ja pihapiireissä piippujen ja pylväiden nokassa näkyi noiden onnea tuottavien pitkäkoipien korkeita pesiä.

Matkan ohjelma oli monipuolinen. Tutustuttiin Baltian vanhimpaan arkeologiseen ulkomuseoon, nähtiin linnoja ja linnan raunioita, hämmästeltiin valkoisia hiekkakivikallioita, savipajassa perehdyttiin savipottien tekoon ja villan jalostuksen vaiheita seurattiin laitoksessa, jossa yli 100-vuotiaat koneet olivat yhä käytössä. Mutta elettiin myös tätä päivää. Nautittiin hyvien ravintoloiden maittavista aterioista, herkuteltiin ihanilla konditoriatuotteilla ja tehtiin ostoksia Vallettassa, Valmieran modernissa ostoskeskuksessa, jossa on ”vain” 70 kauppaa.

Onnistunutta matkaa muisteli kuorofani Ritva Asikainen.

Venäjä, Pietari

kesäkuussa 2010

Vierailimme Pietarissa 10.-13.6.2010 yhdessä Forssan Kamarikuoron kanssa
ja osallistuimme ”Gloria”-kirkkomusiikkifestivaaliin.

???????????????????????????????

Tsekki, Praha

joulukuussa 2008

019